Unbound virtual reality

You have no items in your shopping cart.

© MedTech Magazine

Educatieve VR applicaties & games voor scholen

Vandaag de dag is virtual reality toegankelijker dan ooit. Je hebt slechts een VR-bril nodig (al te krijgen v.a. €19,95) and kunt direct - vaak zelfs gratis - aan de slag gaan met het laten zien van educational Virtual Reality applicaties!

Smartphone VR brillen

Het is wel belangrijk om te weten dat er verschil zit in het type virtual reality-bril dat je gebruikt. Zo zijn de goedkopere virtual reality-brillen vaak brillen waar je een smartphone in moet schuiven. Deze brillen worden 'Smartphone VR brillen' genoemd. Dit is een leuke eerste stap in de virtuele wereld, maar laat voor het echte wów-gevoel nog te wensen over. Een mobiele VR bril is wel erg geschikt om bijvoorbeeld simpele virtual reality video's te laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld 360 degree videos op youtube eenvoudig weergeven op een smartphone. Een leuk voorbeeld hiervan is de youtube video 'surrounded by lions'. Een andere mogelijkheid die je hebt bij het gebruiken van een mobiele VR-bril, is dat je zelf een 360 degree video kunt maken and afspelen. Gebruik hiervoor een speciale 360 graden camera and speel dit filmpje af op je smartphone terwijl deze in de VR-bril zit.

Standalone VR brillen

Toch op zoek naar een wat echtere virtual reality-ervaring? Dan kom je al gauw uit bij een standalone VR-bril. Deze brillen lijken al meer op de VR-brillen die mensen in gedachten hebben wanneer ze denken aan Virtual Reality. Een standalone bril is een VR-bril waarin de processor in de bril zelf zit. Waar je bij een mobiele VR-bril dus een smartphone in de bril moet schuiven, is dit bij een standalone VR-bril niet nodig. Het grote voordeel van deze bril is dat je ook geen (dure) computer nodig hebt om een leuke virtual reality-experience te ervaren. Er zijn namelijk al een heleboel applicaties ontwikkeld die goed geschikt zijn voor dit type headset! Een leuke voorbeeld hiervan is de VR-applicatie 'Anne Frank House VR'. In deze app ga je terug naar 1942 - de periode waarin Anne Frank ondergedoken zat in het voormalig Anne Frank Huis. Dit is een award-winning educational VR-applicatie die zeer goed laat zien waar virtual reality toe in staat is and hoe het ingezet kan worden voor educational doeleinden. 

Toch op zoek naar een nog grafisch betere ervaring? Dan is de Oculus Quest de juiste headset om educatief in te zetten. Het verschil tussen de Oculus Quest and Oculus Go zit hem met name in de grafische kracht die de VR-bril kan leveren. Waar de Oculus Go met name geschikt is om simepele VR-applicaties and video's op af te spelen, kunnen wij de Oculus Quest aanraden wanneer je jouw les meer wil richten op gaming or anderzijds grafische content (zoals het zelf ontwikkelen van VR-applicaties). Met de Oculus Quest kun je namelijk ook fysiek rondlopen in de ruimte. Een leuk voorbeeld hiervan is de VR-applicatie 'Apollo 11'. In deze game maak je uit het perspectief van een astronaut de eerste NASA vlucht and maanlanding mee. Een applicatie als dit is meer geschikt voor de Oculus Quest VR-bril dan voor de Oculus Go, omdat ten eerste de Oculus Quest touch-controllers heeft, waarmee je met de virtuele ruimte kunt interacteren. En ten tweede omdat de Oculus Quest meer grafische kracht kan leveren, waardoor de game er een stuk beter uitziet and zich vloeiender afspeelt.

Actieve VR brillen

Met een actieve VR bril spreek je over een virtual reality-bril die je aansluit op een computer. Deze brillen maken gebruik van de grafische kaart van de computer, waardoor er veel meer grafische kracht geleverd kan worden. Dit resulteert in een stuk scherpere beeldweergave in vergelijking met een mobiele or standalone VR-bril. De juiste keuze van een actieve VR bril hangt af van de dingen die je er mee wil doen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een VR-bril die je even gemakkelijk op kunt zetten and waar je in de basis virtual reality-applicaties and games op kunt spelen? Dan is de Oculus Rift S bijvoorbeeld een goede optie. Maar zoek je iets professionelers and wil je ook eigen applicaties kunnen ontwikkelen and afspelen op de headset? Dan raden wij de HTC Vive Pro aan.

De keuze van de VR-bril heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van de bril, maar ook met een aantal andere randzaken and voorwaarden. De HTC Vive Pro is bijvoorbeeld een VR-bril die uitermate geschikt is voor professionele gebruikers. Dit heeft te maken met het feit dat deze bril is ontwikkeld voor de professionele and commerciële markt. De tracking vindt met behulp van externe sensoren. Dit heeft als voordeel dat de tracking een stuk betrouwbaarder is dan wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van externe sensoren. Daarbij hanteert HTC een aparte regeling met betrekking tot zakelijke VR-gebruikers. Bij het aanschaffen van een HTC Vive Pro VR-bril or complete set, dien je gelijk in het bezit te zijn van een Advantage Service. Met deze service kun je gebruik maken van een snellere reparatie/garantie-service wanneer een van de HTC products onverhoopt kapot gaat tijdens zakelijk gebruik.

Met betrekking tot VR applicaties and games zijn de games wat uitgebreider in vergelijking met smartphone and standalone VR-brillen. Omdat de grafische kracht van de bril hoger ligt, worden de applicaties een stuk mooier and vaak ook uitgebreider. Een leuke VR-applicatie voor de HTC Vive is bijvoorbeeld 'The Body VR: Journey Inside a Cell'. In deze applicatie ga je letterlijk op reis in het menselijk lichaam and ontdek je gaandeweg welke onderdelen zich in het lichaam bevinden, op welke locatie ze zitten and ook hoe het er precies uitziet. 

Aanbevolen educational VR applicaties and games

1. The VR Museum or Fine Art

Als je de hele dag hebt getraind om een ​​ruimtepiraat te zijn and fantastische constructies bouwt, is het Museum je ticket voor een welverdiende pauze. Omring jezelf met sculpturen and schilderijen op schaal 1: 1 and we zullen het niemand vertellen als je de koopwaar aanraakt! Geen touwbarrières or glazen wanden hier. Voel je vrij om de kunstwerken te verkennen zoals jij wilt. Met Roomscale VR kun je rondlopen, onderduiken and even the levensgrote figuren knuffelen.

Download The VR Museum or Fine Art voor Steam hier (gratis).

2.1943 Berlin Blitz

In september 1943 stapte een BBC-verslaggever in een vliegtuig tijdens een geallieerde bombardement op Berlijn. De ongelooflijke opname waarmee hij terugkeerde, vormt de basis van deze adembenemende ervaring van BBC Northern Ireland and Immersive VR Education, waardoor je in een Lancaster-bommenwerper komt terwijl deze een gevaarlijkste reis aflegt.

Download 1943 Berlin Blitz voor Steam or Oculus hier (gratis).

3. InMind VR

InMind is een kort wetenschappelijk avontuur met arcade-elementen ontworpen voor de Oculus VR. Met deze eerste demo kan de speler de reis in de hersenen van de patiënt ervaren op zoek naar de neuronen die een psychische stoornis veroorzaken. Duik onder in de microwereld and ervaar de wonderen van de menselijke geest.

Download InMind VR voor Steam or Android hier (gratis).

4. Mondly: Learn Languages

Ervaar de meest geavanceerde manier om talen te leren vanuit uw luie stoel. Mondly VR is een perfecte aanvulling op Mondly's belangrijkste app voor het leren van talen, zodat je alles wat je leert kunt oefenen. Onze virtuele personages laten je zien hoe leuk leren kan zijn! U krijgt onmiddellijk feedback over uw uitspraak, suggesties die uw vocabulaire verrijken and verrassingen die het leren van een taal met Mondly VR transformeren in een unieke ervaring. Neem deel aan realistische dialogen geïnspireerd door authentieke evenementen: maak vrienden in de trein naar Berlijn, bestel diner in een Spaans restaurant, check in bij een hotel in Parijs. Bouw uw vloeiendheid in 30 talen: Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Arabisch, Russisch, Koreaans, Japans, Chinees and meer.

Download Mondly: Learn Languages voor Steam, Oculus or Android hier (€3,89 - €6,59).

5. Nefertari: Journey to Eternity

In de legendarische Vallei der Koninginnen in Egypte ligt het graf van koningin Nefertari, een van de meest gedetailleerde vensters van de moderne wereld in de reis van de oude Egyptenaren naar het hiernamaals. Nu heeft de nieuwste technologie het mogelijk gemaakt om het graf van Nerfertari digitaal te scannen met millimeternauwkeurigheid. Stap voor het eerst in het legendarische graf and laat je onderdompelen in het verhaal van de kunst, geschiedenis, constructie and mythologie door interactieve elementen.

Download Nefertari: Journey to Eternity voor Steam and Oculus hier (gratis).

6. VirtualSpeech

De VirtualSpeech-app helpt je soft skills te verbeteren door te oefenen in realistische VR-scenario's. De trainingsruimtes omvatten spreken in het openbaar, verkooppraatjes, netwerken, zakelijke verhalen vertellen and mediatraining. Door met VirtualSpeech te oefenen kunnen studenten or leerlingen op een leuke and toegankelijke wijze oefenen met spreken in het openbaar. 

Download VirtualSpeech voor Oculus and Android hier (gratis).

7. Sky VR: Hold the World

De virtual reality-ervaring van Sky, Hold the World, biedt de unieke mogelijkheid van een één-op-één publiek met Sir David Attenborough. De baanbrekende interactieve ervaring neemt je mee vanuit het comfort van je huis naar het Natural History Museum in Londen, waar je zeldzame exemplaren uit de wereldberoemde collectie kunt bemachtigen terwijl je achter de schermen gaat om gebieden te verkennen die meestal niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Download Sky VR: Hold the World voor Oculus hier (€3,99).

8. Human Anatomy VR

Menselijke anatomie is een essentieel onderdeel van de geneeskunde. Deze app vertegenwoordigt een unieke benadering van het leren van algemene anatomie. Dankzij uitstekende grafische afbeeldingen, informatieve inhoud and innovatieve functies is leerrijk and boeiende ervaring. De gebruiker werkt in een comfortabele and plezierige omgeving.

Download Human Anatomy VR voor Android hier (gratis).

9. Google Tilt Brush

Met Tilt Brush kun je in 3D-ruimte schilderen met virtual reality. Laat uw creativiteit de vrije loop met driedimensionale penseelstreken, sterren, licht and zelfs vuur. Je kamer is je canvas. Je palet is je verbeelding. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Download Google Tilt Brush voor Steam and Oculus hier (€19,99).

10. Unimersiv

Unimersiv is het grootste platform voor educational VR-ervaringen. Door de app te downloaden, krijg je toegang tot meerdere VR-ervaringen waarmee je meer kunt leren over geschiedenis, ruimte or de menselijke anatomie. Met de ruime keuze aan educational VR-applicaties is Unimersiv een zeer goede app voor educational doeleinden.

Download Unimersiv voor Oculus hier (gratis).

Unimersiv

was successfully added to your shopping cart.