Unbound virtual reality

You have no items in your shopping cart.

Try a VR treadmill for free? Make an appointment now for a demonstration.

+31 (0)85 1302 742

Zelf een VR Arcade starten?Lees in 10 duidelijke stappen hoe je dat aanpakt!

VR Start Arcade

Ervaar Virtual Reality in de sportschool!

Met de ICAROS Pro haal je een professionele fitness simulator naar jouw arcade of sportschool.

En het is ook nog eens heel erg leuk en uitdagend om er mee te spelen!

 • Headset typeGear VR, HTC Vive, Oculus
 • Speelruimte1.50 m x 2.50 m
 • Grootte98 cm x 176 cm
 • Gewicht120 kg

Train je bovenlichaam en core in Virtual Reality!

De ICAROS Pro combineert fitness met virtual reality en stelt gebruikers in staat om te vliegen, duiken of door virtuele werelden te rijden terwijl ze hun conditie verbeteren. Train verschillende spiergroepen met een focus op het bovenlichaam en de core en verbeter tegelijkertijd de reflexen, balans en coördinatie. De ICAROS Pro is gemaakt van stevig premium materiaal, en kan bijna overal worden geïnstalleerd. En echte aanvulling voor de arcade of sportschool!

Wat zit er bij?

De ICAROS Pro wordt geleverd met een controller, Samsung Gear VR headset, ICAROS flight smartphone app en PC monitor app. Om de Samsung Gear VR te gebruiken dien je in het bezit te zijn van een VR-compatible smartphone (zoals de Samsung S9 of S10). ICAROS apps zijn tevens compatibel met actieve headsets, zoals de HTC Vive Pro en Oculus Rift.

Waarom kiezen voor de ICAROS Pro?

Niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook nog eens ontzettend leuk.

De ICAROS Pro richt zich in eerste instantie op sport en gezondheid. Door middel van het aanspannen van de juiste spieren train je je hele lichaam. Er zijn inmiddels al een aantal sportscholen in Amerika die de ICAROS Pro gebruiken als aanvulling op het bestaande sportaanbod. Maar naast dat de ICAROS Pro ontzettend goed is voor je lichaam, is het ook nog eens heel erg leuk om er vlieg-, zwem- en racegames op te spelen!

Degelijke kwaliteit en goede service.

Wanneer je de ICAROS Pro bestelt, wordt het apparaat in zijn geheel afgeleverd. Mocht je de ICAROS Pro nou toch uit elkaar willen halen, dan kan dat! De ICAROS wordt geleverd met een tal aan installatie documenten en -video's. Uit elkaar halen, in elkaar zetten, de druk veranderen: het kan allemaal. De ICAROS wordt gemaakt in München, Duitsland. De kwaliteit van het product voldoet dan ook ruimschoots aan de norm van de Duitse kwaliteitscontroles.

ICAROS Pro exoskelet

De ICAROS Pro fitness simulator is de eerste fitness simulator die beschikbaar is voor de commerciële markt. Het exoskelet werkt als een 'plank oefening', waarbij je jouw core continue op verschillende manieren blijft aanspannen. Hierdoor ervaar je een full-body workout waarbij je op een leuke en intensieve manier kunt trainen.

Technische specificaties

De aanbevolen speelruimte van de ICAROS Pro betreft 1.50 m x 2.50 m. Het apparaat neemt zelf 98 cm x 176 cm in beslag en weegt 120 kg. Het is aanbevolen om deelnemers vanaf 14 jaar op de ICAROS Pro te laten spelen. Het maximale gewicht wat er op kan is 110 kg en de min/max lengte is 140 cm - 200 cm.

VR Headsets

De ICAROS Pro wordt standaard geleverd met de Gear VR headset. In deze headset kun je gemakkelijk een telefoon schuiven, waarna je de meegeleverde telefoon app van ICAROS opent. Je hebt geen last van loshangende kabels, en je kunt direct beginnen met spelen.

Aanbevolen headsets

Het is ook mogelijk om een actieve headset zoals de HTC Vive Pro of Oculus Rift te gebruiken. Je kunt de headset aansluiten op een computer en de bijgeleverde computer app downloaden en opstarten. Vervolgens geniet je van de beste kwaliteit content voor de ICAROS Pro! Indien je liever geen last wilt hebben van losse kabels, kun je er voor kiezen om een draadloze adapter of een standalone headset zoals de Oculus Go toe te voegen.

Software & Games

De ICAROS Pro komt met de voor de ICAROS geoptimaliseerde game 'ICAROS flight'. Deze game laat goed de mogelijkheden van de ICAROS Pro zien. Andere games, of experiences, kunnen los bijbesteld worden. De games zijn onder te verdelen in: sport, spel en gezondheid. Een game kost €500, waarbij je direct de commerciële licentie aanschaft. Hierdoor mag je de game in zakelijke omgevingen blijven gebruiken. Voor een overzicht van alle games kun je hier klikken.

Multiplayer en SDK

Het is mogelijk om tot 8 spelers wereldwijd online te spelen. De meeste games beschikken ook over een local multiplayer modus, waardoor het mogelijk is om met twee spelers in dezelfde ruimte te spelen. Het is zelfs mogelijk om eigen content te produceren voor de ICAROS Pro. Hiervoor kun je contact met ons opnemen.

Antwoorden op veelgestelde vragen

 • Wat zit er bij de ICAROS Pro?

  De ICAROS Pro wordt geleverd met het het apparaat, controller, Gear VR headset, ICAROS Flight smartphone app en computer app.

 • Kan ik de ICAROS Pro uit testen?

  Jazeker! In onze showroom in Nijmegen hebben wij de ICAROS Pro voor je klaar staan. Maak een afspraak met onze klantenservice en wij verzorgen een demonstratie voor je.

 • Hoe wordt de ICAROS Pro geleverd?

  De ICAROS Pro wordt in zijn geheel geleverd. Indien je de ICAROS Pro door een deur moet verplaatsen, dan is het mogelijk om er drie aparte delen van te maken. De doos voor transport is 142 cm x 104 cm x 113 cm en weegt 158 kg.

 • Wat is de levertijd?

  Afhankelijk van de besteldatum en de manier van verzending, duurt de levering ongeveer 2 tot 3 weken. We proberen dit zo goed mogelijk met je af te stemmen, zodat het pakket niet op een onverwacht moment wordt afgeleverd.

 • Wat is het minimale en maximale gewicht/lengte voor spelers?

  Spelers moeten een minimale lengte van 140 cm en maximale lengte van 200 cm hebben. Het maximale gewicht is 110 kg.

 • Hoe kun je de ICAROS Pro onderhouden?

  Goed onderhoud is het geheim voor een lange levensduur. Het belangrijkste is dat de de ‘draaicirkel’ in het midden goed schoon en droog houdt. Gebruik geen siliconen middelen of olie.

 • Welke support kan Unbound VR je bieden?

  Tijdens de eerste weken van het openen en runnen van een VR arcade kun je nogal voor wat problemen komen te staan. Wat doe je bijvoorbeeld als een headset het opeens niet meer doet, of als er een controller uitvalt? Het is daarom altijd verstandig om zelf iemand in de buurt te hebben die voldoende kennis heeft op het gebied van technologie en VR. Mocht je nou extra zekerheid willen, dan kun je gebruik maken van onze extra support service. Afhankelijk van hoeveel support je wilt hebben (alleen telefonisch, on-site of zelfs 24/7 support) kun je een service overeenkomst met ons sluiten. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Meer informatie over de ICAROS Pro?

Vragen over de ICAROS Pro of wil je een afspraak maken voor een demonstratie? Mail onze klantenservice voor meer informatie.

klantenservice@unboundvr.nl

Details

ICAROS provides the foundation for the first premium VR fitness simulator. The ICAROS Pro combines fitness with virtual reality and allows users to fly, dive or ride through virtual worlds while improving their fitness. Train different muscle groups with a Focus on the upper body and core while improving reflexes, balance and coordination. Made in Germany from premium materials, the ICAROS Pro devices are highly optimized for professional use and can be installed almost anywhere.

Pros and cons
 • Very sturdy build quality.
 • Excellent for fitness.
 • Good support and service.
 • Also for rent for VR and sports fairs.
 • Only suitable for business and professional use.
 • Games must be ordered separately.
What is standard included
 • 1 x ICAROS Pro device
 • 1 x ICAROS controller
 • 1 x ICAROS Flight App
 • 1 x Samsung Gear VR

Additional Information

Article number ICAROS01
EAN (13 digit) 7141042591019
Fashion model ICAROS Pro
Brand Icaros
Name ICAROS Pro Package
Color White
Dimensions 142 x 104 x 113 cm
Product Videos
 • ICAROS - Active Virtual Reality
 • ICAROS Exercise Experience
 • ICAROS Core Exercise Demo
Product reviews
5 van 5
2 reviews
 1. It really feels like you are flying!

  I really felt like I was flying! As if my subtle movements really got me just over the top of the mountain. By the time my game ended, I had a surprising amount of muscle pain in my abs.

  ByEngadget / Chris Velazcoposted on30/04/2019
 2. Sports is fun!

  The vision behind Icaros is that exercise can be fun. You can play and have a good time without feeling guilty about actually having to exercise. Gone are the days of moving weights in the gym; Icaros is the future!

  ByIcaros GmbH / Johannes Schollposted on30/04/2019

Write Your Own Review

ICAROS Pro Package was successfully added to your shopping cart.